PRAKTICKÁ ČASŤ MATURITNEJ SKÚŠKY V NOVOM SENZORICKOM LABORATÓRIU
Po slávnostnom otvorení a vylosovaní tém sa maturanti presunuli do priestorov nových senzorických laboratórií, kde vykonávali senzorickú analýzu potravín. Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi.
Potom študenti pokračovali v hodnotení potravín pomocou analytických metód, kontrolovali kvalitatívne a kvantitatívne znaky potravín a výživových doplnkov v chemickom laboratóriu. Na tretí deň čakala maturantov športová časť, v rámci ktorej zostavovali výživové programy pre športovcov a predvádzali svoje telesné zdatnosti.
Zrekonštruované nové moderné laboratórium dodalo maturitným skúškam nádych čistoty, vôňu novosti a vytvorilo príjemnú atmosféru pracovného prostredia.
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
|
od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
od 11.4.2025 od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
|
|
|
od 15.4.2025, 15:30 od 15.4.2025, 15.00 od 15.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
|
|
|
|
|
|
|
23 |
|
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |