PRAKTICKÁ ČASŤ MATURITNEJ SKÚŠKY V NOVOM SENZORICKOM LABORATÓRIU

Po slávnostnom otvorení a vylosovaní tém sa maturanti presunuli do priestorov nových senzorických laboratórií, kde vykonávali senzorickú analýzu potravín. Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi.

              Potom študenti pokračovali v hodnotení potravín pomocou analytických metód, kontrolovali kvalitatívne a kvantitatívne znaky potravín  a výživových doplnkov  v chemickom laboratóriu. Na tretí deň čakala maturantov športová časť, v rámci ktorej zostavovali výživové programy pre športovcov a predvádzali  svoje telesné zdatnosti.

               Zrekonštruované nové moderné laboratórium dodalo maturitným skúškam nádych čistoty, vôňu novosti a vytvorilo príjemnú atmosféru  pracovného prostredia.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2026 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30