PRAKTICKÁ ČASŤ MATURITNEJ SKÚŠKY V NOVOM SENZORICKOM LABORATÓRIU

Po slávnostnom otvorení a vylosovaní tém sa maturanti presunuli do priestorov nových senzorických laboratórií, kde vykonávali senzorickú analýzu potravín. Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi.

              Potom študenti pokračovali v hodnotení potravín pomocou analytických metód, kontrolovali kvalitatívne a kvantitatívne znaky potravín  a výživových doplnkov  v chemickom laboratóriu. Na tretí deň čakala maturantov športová časť, v rámci ktorej zostavovali výživové programy pre športovcov a predvádzali  svoje telesné zdatnosti.

               Zrekonštruované nové moderné laboratórium dodalo maturitným skúškam nádych čistoty, vôňu novosti a vytvorilo príjemnú atmosféru  pracovného prostredia.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5 6
7
8

od 07.4.2025 do 11.4.2025

od 08.4.2025 do 22.4.2025

9

od 07.4.2025 do 11.4.2025

od 08.4.2025 do 22.4.2025

10

od 07.4.2025 do 11.4.2025

od 08.4.2025 do 22.4.2025

11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30