NÁVŠTEVA POVAŽSKÉHO CUKROVARU V TRENČIANSKEJ TEPLEJ

Základný kameň fabriky bol položený ešte v roku 1900. Počas vyše 100 rokov cukrovar prešiel rôznymi organizačnými zmenami a súčasne došlo aj k postupnému zvyšovaniu kapacity. Žiaci mali možnosť na vlastné oči vidieť kompletnú výrobu cukru, krok po kroku, od repy až po hotový cukor.

Cukor je potravina rastlinného pôvodu, ktorá sa zí­skava  z cukrovej repy alebo z cukrovej trstiny. Pre človeka predstavuje rýchly zdroj energie a má mimoriadny dôležitý význam vo výžive človeka.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31