NÁVŠTEVA POVAŽSKÉHO CUKROVARU V TRENČIANSKEJ TEPLEJ

Základný kameň fabriky bol položený ešte v roku 1900. Počas vyše 100 rokov cukrovar prešiel rôznymi organizačnými zmenami a súčasne došlo aj k postupnému zvyšovaniu kapacity. Žiaci mali možnosť na vlastné oči vidieť kompletnú výrobu cukru, krok po kroku, od repy až po hotový cukor.

Cukor je potravina rastlinného pôvodu, ktorá sa zí­skava  z cukrovej repy alebo z cukrovej trstiny. Pre človeka predstavuje rýchly zdroj energie a má mimoriadny dôležitý význam vo výžive človeka.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5 6
7
8

od 07.4.2025 do 11.4.2025

od 08.4.2025 do 22.4.2025

9

od 07.4.2025 do 11.4.2025

od 08.4.2025 do 22.4.2025

10

od 07.4.2025 do 11.4.2025

od 08.4.2025 do 22.4.2025

11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30