NÁVŠTEVA POVAŽSKÉHO CUKROVARU V TRENČIANSKEJ TEPLEJ
Základný kameň fabriky bol položený ešte v roku 1900. Počas vyše 100 rokov cukrovar prešiel rôznymi organizačnými zmenami a súčasne došlo aj k postupnému zvyšovaniu kapacity. Žiaci mali možnosť na vlastné oči vidieť kompletnú výrobu cukru, krok po kroku, od repy až po hotový cukor.
Cukor je potravina rastlinného pôvodu, ktorá sa získava z cukrovej repy alebo z cukrovej trstiny. Pre človeka predstavuje rýchly zdroj energie a má mimoriadny dôležitý význam vo výžive človeka.
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
|
od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
od 11.4.2025 od 07.4.2025 do 11.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
|
|
|
od 15.4.2025, 15:30 od 15.4.2025, 15.00 od 15.4.2025 od 08.4.2025 do 22.4.2025 |
|
|
|
|
|
|
|
23 |
|
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |