Exkurzia vo Fermase
Posledný decembrový týždeň pred vianočnými prázdninami, v stredu 17.12.2014, sme navštívili okres Banská Bystrica. Najskôr sme absolvovali odbornú exkurziu v závode EVONIK FERMAS s.r.o., Slovenská Ľupča. Pozreli sme si celý proces fermentácie, od miešania vstupných surovín až po hotové produkty – aminokyseliny L- treonín a L-tryptofán. Tieto produkty sa používajú ako prísady do krmív a exportujú sa takmer do celého sveta.
Potom sme sa vybrali na vianočné trhy do Banskej Bystrice. Niektorí len tak ochutnať punč a iní ešte rýchlo nakúpiť nejaké darčeky pod stromček. Exkurzia bola úžasná a výnimočná aj tým, že zo všetkých strán už na nás dýchala atmosféra blížiacich sa Vianoc.
triedy III.B a IV.A